Matematik

Polygonområde??

11. november 2009 af Louise Hansen1307 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

Sidder med denne opgave som hanlder om polygonomåde, og jeg har ikke haft noget om dette emne så forstår intet af opgaven.

....

Et polygonområde Q er givet ved

x + y ≤ 20

x ≥ 9

y ≥ 8

En funktion f er givet ved

f (x,y) = 3x - 2y

a) Indtegn polygonområdet og 2 niveaulinjer for f i samme koordinatsystem.

b) Beregn den mindste værdi for f inden for Q.

På forhånd tak! c",)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af peter lind

Indtegn linierne for ligningerne svarende til ulighederne altså x+y=20, x=9 og y = 8. Disse linier vil adskille de områder  hvor ulighederne gælder henholdsvis ikke gælder,

en niveaulinie  for funktionen  f(x) er linjen med ligningen f(x) = k, hvor k er et eller andet valgt tal. Du skal altså vælge sådanne 2 tal og tegne de tilsvarende linjer.

Hvis du paralelforskyder en niveaulinje svarer det til at du ændrer k. Du skal parallelforskyde  en af de tegnede niveaulinjer så k værdien bliver mindst mulig men samtidig så linien rører eller går gennem polygonen.


Svar #2
12. november 2009 af Louise Hansen1307 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Polygonområde??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.