Matematik

Andengradspolynomier

13. november 2009 af hempschen (Slettet)

Hejsa - jeg har et meget svært spørgsmål jeg håber i kan hjælpe med.

Et andengradspolynomium f(x) har rødder -1 og 3. Desuden vides det, at  f(1) = 4.

Opskriv forskriften for f på sædvanelig form  f(x) = ax^2 + bx + c

Hilsen Signe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2009 af mathon

f(x) = a(x-rod1)(x-rod2) = a(x2 - (rod1+rod2)x + rod1·rod2)

f(x) = a(x2 - ((-1)+3)x + (-1)·3) = a(x2 - 2x - 3)

og

f(1) = 4 = a(12 - 2·1 - 3) = -4a

a = -1

konklusion:
      f(x) = -x2 + 2x + 3


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.