Matematik

hjæælp miig :(

13. november 2009 af anym (Slettet)

Forklar hvordan ligningen for en ret linje kan bestemmes, dels når man kender to punkter på linjen og dels ved lineær regression ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis du har to punkter, indsætter du x og y i y=ax+b

Derved får du to ligninger med to ubekendte, som du løser, hvorved du finder a og b

Du kan derefter sætte dem ind i ligningen y=ax+b og har ligningen for linien.


Svar #2
13. november 2009 af anym (Slettet)

Kan du ikke uddybe det lidt, fordi jeg skal bruge det i en opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

Hvis du har to punkter på linjen. (x1, y1) og (x2,y2) kan du bestemme ligningen vha. to-punktsformlen.

Ved lineær regression indsætter du bare de to punkter, får lavet en graf, og dermed vha. tendenslinjen bestemme (det gør Excel) linjens ligning.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg har lige konstateret at du går i folkeskolen, er det rigtigt?

Så har du vel ikke haft om to ligninger med 2 ubekendte endnu, vel?


Svar #5
13. november 2009 af anym (Slettet)

Joo. det er noget gammelt.. går i 1g.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2009 af MN-P (Slettet)

Fint! det kan være svært at finde ud af hvilket niveau folk er på her.

Det Joo der, betyder det at du godt vil have yderligere hjælp?


Svar #7
14. november 2009 af anym (Slettet)

ja tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg har ikke tid lige nu, men hvis du skriver et eksembel på to ligninger med to ubekendte, som du gerne vil se hvordan man løser (evt to punkter der skal en linie igennem) ser jeg på det i aften, nok ved 20-tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2009 af MN-P (Slettet)

(x1,y1) og (x2,y2) er to punkter hvorigennem der kan tegnes en ret linie. find liniens ligning.

eks   (x1,y1)=(5,3) og (x2,y2)=(9,5)

Liniens ligneng er y=ax+b (x1,y1)=(5,3) indsættes

3=a*5+b   ligning 1

(x2,y2)=(9,5) indsættes

5=a*9+b   ligning 2,      b isoleres i en af ligningerne, her ligning 2, hvor der træppes 9a fra på begge sider af lighedstegnet

5-9a=b                          5-9a ondsættes i stedet for b i ligning 1

3=5a+(5-9a)                der trækkes 5 fra på begge sider 

-2=-4a

a=1/2                         1/2 indsættes i b=5-9a

b=5-9*1/2

b=1/2

Liniens ligning er y=1/2 x+1/2

Prøv evt selv med et andet eksembel, så vil jeg godt se på det, hvis der er problemer.


Skriv et svar til: hjæælp miig :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.