Matematik

Monotoniforhold m.m.

15. november 2009 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

definitionsmængden og værdimængden for f:

Dm(f) = [-2; 5]
Vm(f) = [-2,5; 4,5]

b) Angiv monotoniforholdene for f

c) Bestem f(1) og f(5)

Funktionen g har forskriften g(x) = ½x + 1

d) Tegn grafen for g
 

How to do it?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

b)
    du oplyser ikke f(x)


Svar #2
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

sorry. den er her....  f(x) = ½x2 + 2x - 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af mathon

f '(x) = x + 2

ekstrema kræver
                          f '(xo) = xo + 2 = 0


Svar #4
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

men hvordan laver jeg opgaverne?????


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2009 af mathon

finder f '(xo)'s fortegnsvariation i en lille omegn om xo

xo beregnes af
                       xo + 2 = 0   som vist i #3


Svar #6
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

puha, jeg er slet ikke med nu :o ?????????


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. november 2009 af mathon

xo = -2

f '(x) = x + 2

monotoniforhold:
for x<-2 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>-2 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
 


Skriv et svar til: Monotoniforhold m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.