Matematik

løsningsmængden

15. november 2009 af Sofie-pigen (Slettet)

hej .

har lidt problemer med den her opgave. håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe. tak på forhånd.

man skal bestemme løsningsmængden af følgende 3 sæt af 2 ligninger med 2 ubekendte:

1)   2x + 5y = 10 og  3x-7y +4 = 0

2) 3x + 5y = 10 og 6x + 10y + 4 =0

3) x + 4y = 10 og 2x + 8y = 20


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2009 af peter lind

Du kan a) isolere den ene af de ubekendte for eks. x og sætte resultatet ind i den anden ligning. Det giver en ligning med en ubekendte. b) gange ligningerne med tal så koefficienterne til en af de ubekendter blivr ens og træk de reulterende ligninger fra hinanden. I den første opgave vil multiplikation af den første med 3 og den anden med 2 fungere.


Svar #2
15. november 2009 af Sofie-pigen (Slettet)

kan du ikk vise det med den første f.eks. forstår det ikk helt :S


Svar #3
15. november 2009 af Sofie-pigen (Slettet)

har gjort følgende i den første:

  1.                                       2.

2x-5y = 10        og         3x-7y+4 =0 jeg har isolerer x i den første

x= (-5y + 10) / 2 = -2,5y + 5 dette resultat har jeg så sat ind i den anden

                                       3* (-2,5y + 5) -7y + 4 = =

                                   = -7,5y+15 - 7y + 4

                                  = -14,4y + 19

                               y = 19/ 14,5 = 1,31 ???? er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2009 af peter lind

Princippet  rigtig; men du har en fortegnsfejl. 2x-5y=10 <-> 2x=5y+10 <-> x=(5y+10)/2


Svar #5
15. november 2009 af Sofie-pigen (Slettet)

men hva er mit x så ?

har kun fundet y


Svar #6
15. november 2009 af Sofie-pigen (Slettet)

så får jeg det til y = -19 / 0,5 = -38         er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2009 af peter lind

Ja. Sæt den fundne værdi af y ind i en af de oprindelige ligninger og løs så denne ligning.


Svar #8
15. november 2009 af Sofie-pigen (Slettet)

så er x = 100 ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2009 af peter lind

Beklager meget: men jeg har sovet i det. Dit svar i #3 var rigtigt. Det er mig, der har lavet fortegnsfejlen


Svar #10
15. november 2009 af Sofie-pigen (Slettet)

nej det er helt i orden. :) tak for hjælpen , det var pænt af dig ..


Skriv et svar til: løsningsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.