Matematik

integral / differention

15. november 2009 af Melleh (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogle der kan hjælpe mig med disse stykker.

1)  vis at 8x-e-x + 14 √x  er en stamfunktion til 8+e-x + 7/ √x

2)

a. bestem den stamfunktion til funktionen f(x)= 3x-4 hvis graf går gennem punktet (1,-6)

b. bestem den stamfunktion til funktionen f(x)= 3x2+1, hvis graf går gennem pinktet ( -1,5)

3) grafen for funktionen er givet vd g(x)= -x+7  afgrænser sammen med kordinatsystemets akser og linjen med ligningen x= 5 et område, der har et areal.
Bestem på 2 forskellige måder dette areal

håber virkelig nogle kan hjælpe da jeg er lidt lost


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

1)
      vis at
          (8x-e-x + 14·√(x))' = 8 + e-x + 7/√(x)


Svar #2
15. november 2009 af Melleh (Slettet)

hvordan skal jeg gøre det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2009 af mathon

2)
        f(x) = 3x-4 hvis graf går gennem punktet (1,-6)

        F(x) = ∫(3x-4)dx = (3/2)x2 - 4x + k
og     -6 = (3/2)·12 - 4·1 + k                            hvoraf k beregnes
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2009 af mathon

#2
    differentier og kontroller at det stemmer


Svar #5
15. november 2009 af Melleh (Slettet)

okay tak prøver lige


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. november 2009 af mathon

#2
differentier
se

Vedhæftet fil:integrationsprøve_1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #7
15. november 2009 af mathon

"kører" det?


Svar #8
15. november 2009 af Melleh (Slettet)

ja jeg tror jeg har den nu tak for hjælpen :D

men forstår stadig ikke helt nr 3 :s


Svar #9
15. november 2009 af Melleh (Slettet)

i opg. 2 får jeg k til at være 0,875
hvad er stamfunktionen så ?


Svar #10
15. november 2009 af Melleh (Slettet)

ah nu har jeg fundet ud af det, altså nr 2 det var en tastefejl på lommeregneren, det blev -3,5 :P

forstår bare ikke helt 3'eren :(


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. november 2009 af mathon

3)
    g(x) = y = -x + 7        grafen er en ret linje, som skærer y-aksen i (0,7) og x-aksen i (7,0)
                                      det af linjen og akserne afgrænsede område er således en retvinklet trekant
                                      med kateterne på koordinatakserne begge med længden 7

trekantens areal
kan derfor beregnes

                                1)   A = (1/2)·72 = 24,5

                                2)   A = 07(-x+7)dx = [-(1/2)x2 + 7x]07 = -(1/2)·72 + 7·7 - (0) = 24,5


 


Skriv et svar til: integral / differention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.