Matematik

Hjælp - kap. multiple integrals

17. november 2009 af Susiiie (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave i min calculus bog, som jeg lige nu sidder og er helt i tvivl om.. Der er nemlig ingen tal eller noget og derfor er lidt i tvivl om hvordan jeg kommer i gang.

Jeg har brug for hjælp til at komme i gang med både a og b delen så jeg efterfølgende bare ved præcis hvordan jeg griber den an for at færdiggøre min aflevering:

a) A cylindrical drill with radius r1 is used to bore a hole through the centre of a sphere of radius r2. Find the volume og the ring-shaped solid that remains.

b)Express the volume in part (a) in terms of the height of the ring. Notice that the volume depends only on h, not r1 and r2.

Håber der er nogen der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af jesperher (Slettet)

ville man ikke kunne tage og lave et intergrale mellem et g(x) = 1 og en funktion for en cirkel med centrum i O(0;0)

bare lad det ske så du kun beregner det kvarte af cirklen.

altså, først cirklens ligning i intervallet 0;2 (for så har du kun i 1. kordinatfelt. (altså +;+) minus g(x) , indsat i formlen for rotation om x-aksen..

f(x) = (x-a)^2+(y-b)^2=r^2 |x=[0;2]

g(x)=1

kan ikke lige huske formlen for punktmængden roteret omkring y-aksen, men det noget med

tal*pi *  02∫( f(x)-g(x) ) dx

til sidst kan du gange det med 2, tror jeg nok.. for så har du for en cirkel..


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af himsen (Slettet)

Denne her uges aflevering i Calculus 2 på AU, hvor sjovt :)

Prøv at tegn det, og læs om polære koordinater, ellers kan din instruktor sikkert hjælpe dig :)


Skriv et svar til: Hjælp - kap. multiple integrals

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.