Matematik

Hjælp hjælp hjælp

18. november 2009 af Futfut (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i rummet med begyndelsespunkt 0 er der givet fire punkter

A(6,0,0)

B(0,8,0)

C(0,0,12)

T(22,12,8)

a) Der er to kugler med radius √29, der har ß som tangentplan i røringspunktet R(0,8,0). Bestem for hver af de to kugler koordinatsættet til centrum.

jeg ved at:

ß:   8x + 6y + 4z - 48 =0

og punkt A er projektionen af T på ß

Facit skal være:

C1 (4,11,2)

C2 (-4,5,-2)

Hjælp mig :) Jeg ved ikke , hvad jeg skal gøre :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af MN-P (Slettet)

Når A er en projektion af T er AT normalvektor til tangentplanen.

AT*k=RC1 hvor |RC1|=√29 og k er positiv

AT*k=RC2 hvor |RC2|=√29 og k ernegativ


Skriv et svar til: Hjælp hjælp hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.