Matematik

Mat hjælp

18. januar 2005 af **Hellagood** (Slettet)
Jeg skal finde de tangenter der tangerer f(x)=sinx+x for x tilhørende ]0;2pi[..

Tangenterne skal have hældningen 1..

Jeg sætter derfor f'(x)=1

1=cosx+1
cosx=0... Hvad gør jeg så?? Jeg ville sige at de to steder på enhedscirklen hvor cosx=0 er i x=1 og i x=-1 og eftersom de 2 tangenter skal have hældningen 1 ville resultatet blive y=x+1 og y=x-1 som også er de rigtige svar, men en fra min klasse sagde at det var forkert udregnt. Hvordan skal det gøres?



Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

Du skal bruge tangentens ligning:

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
du kan ikke umiddelbart ræssonere, som du gør

Svar #2
18. januar 2005 af **Hellagood** (Slettet)

Men hvad er x0?? Hvordan kommer jeg videre fra cosx=0?

Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

cosx=0 <=> x=pi/2 v x= 3*pi/2

og det er så x0

Svar #4
18. januar 2005 af **Hellagood** (Slettet)

Okay mange tak.. Tror jeg er med.. Tænkte på om du måske kunne hjælpe med en anden ting (håber ikke jeg er alt for krævende..)

Hvis jeg har at -1+(1/3) =-1-tan^2(x) hvordan isolerer jeg så x..

Tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

-1+(1/3) =-1-tan^2(x) <=>

tan^2(x)=-1/3 <=>

xۯ

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2005 af Duffy

Fy !!!

1+(1/3) =-1-tan^2(x) <=>

tan^2(x)=-1/3 <=>

x € {1/3*i*3^(1/2), -1/3*i*3^(1/2)}



Duffy

Skriv et svar til: Mat hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.