Matematik

Variabelsammenhæng, hjælp!

18. november 2009 af lunambm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tabellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i Pa, og temperatur t, målt i celsius.
t |5,0|10,1|29,9|40,0|70,2|90,1|
P|231,1|235,1|251,1|260,2|285,1|301,5|

Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion g af t.

a) Betsem en forskrift for g

Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i celsius, og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved: F=1,8*t+32

b) Bestem et udtryk for trykket som funktionen af temperatuen målt i grader fahrenheit.

PLEASE HJÆLP MIG! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

a)

Lav lineær regression på lommeregneren.

b)

Isoler t i ligningen F= og sæt udtrykket for t ind på t's plads i g og reducer.

Lyder det som noget du genkende?


Svar #2
18. november 2009 af lunambm (Slettet)

ja, a'eren forstår jeg nu. Og halvdelen af b :)
Men forstår ikke lige det der med udtrykket for t ind på t's plads i g og reducer? s;


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Okay jeg ville skrive (1,8t+32) i stedet for t i ligningen g=at+b, hvor du har bestemt a og b. Derfor kommer der til at stå g=a(1,8t+32)+b. Og for at reducere ganger du a ind i parantesen, så g=a*1,8t+a*32+b.


Svar #4
18. november 2009 af lunambm (Slettet)

kommer der så til at stå 1,8 at + 32a + b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Ja, men du kender a og b fra første opgave, så det skal du sætte ind.


Svar #6
18. november 2009 af lunambm (Slettet)

nåe okay, mange tak! :)


Svar #7
18. november 2009 af lunambm (Slettet)

1,49t+26,56+b er det så rigtigt? (:


Svar #8
18. november 2009 af lunambm (Slettet)

hov glemte b (:
Nu har jeg det rigtige tror jeg :)


Skriv et svar til: Variabelsammenhæng, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.