Matematik

skæring til andenaksen

20. november 2009 af enjessen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.
jeg har centrum i punktet c(3,-2) og r = 5. jeg skal finde de skæringspunkter som cirklen gør på andenaksen.

jeg er nået så lang, men kan ikke rigtig komme videre.

(x-3)^2 + (y+2)^2 = 25 som ved skæring med y-aksen giver:

(0-3)^2 + (y+2)^2 = 25

9 + (y+2)^2 = 25

(y+2)^2 = 16
 

håber nogle kan hjælpe. mvh Lea


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2009 af peter lind

Uddrag kvadratroden på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2009 af mathon

y-aksens ligning er x = 0
hvoraf

(0-3)^2 + (y+2)2 = 25

(y+2)2 = 42

y = -2 ± 4

                              
y ∈ {-6,2}
og dermed

S1(0,-6)   S2(0,2)


Svar #3
20. november 2009 af enjessen (Slettet)

jeg kan slet ikke se hvad du gør hvor fra for du y2 + 4y -12 =


Svar #4
20. november 2009 af enjessen (Slettet)

hov min fejl.

(y+2)^2 = 4^2

y = -2 ± 4
 

hvordan kommer du fra (y+2)^2 = 4^2 til y = -2 ± 4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2009 af mathon

(y+2)^2 = |y+2|2 = 42

|y+2| = 4

y+2 = ±4

y = -2 ± 4


Svar #6
20. november 2009 af enjessen (Slettet)

mange tak . nu kan jeg se det. tusinde tak for hjælpen.


Skriv et svar til: skæring til andenaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.