Matematik

Eksponentiel

20. november 2009 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har vædhæftet opgaven. Man skal bestemme a og b og normalt ville jeg ikke have problemer med det.... Men her er x og a byttet om, og så kommer jeg i tvivl. Hvad gør man så?

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2009 af NejTilSvampe

Du har en potensfunktion. Sæt to ligninger med to ubekendte op og løs den, på den måde kan du altid løse den selvom du er i tvivl. +giver en god forståelse af det.

b*a^69 = 30  og b*a^160 = 314


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2009 af mathon

"Men her er x og a byttet om"
fordi det ikke er en eksponentiel
men en
potensiel funktion.

y2 = b·x2a
y1 = b·x1a               ligningerne divideres

(y2/y1) = (x2/x1)a    man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og
                               dividere rødderne

heraf kan a beregnes

b = y1/x1a


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2009 af mathon

b = y1/(x1a)


Svar #4
20. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Aha! Mange tak. Vi har slet ikke haft det endnu, så derfor jeg var lidt på bar bund!


Skriv et svar til: Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.