Matematik

Potensfunktion

23. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Sammenhængen mellem antal fuglearter og størrelsen af den sø, de lever ved, kan beskrives ved funktionen: 

f(x) = b * x^0,25 , 1000 er større eller lig x mindre eller lig 64000

f(x) er antallet af fuglearter ved søen, og x er søens overflade areal (målt i m^2) 

a) bestem tallet b, når det oplyses, at der er 3 fuglearter ved en sø med overfladeareal 1650 m^2 og bestem overfladearealet af en sø med 6 fuglearter... 

Dette har jeg gjort, men det er spørgsmål b jeg ikke kan finde ud af: 

Om to søer S1 og S2 gælder, at x2 = 10 * x1, hvor x1 = overfladearealet af S1 og x2 = overfladearealet af S2. 

Endevidere gælder der at f(x2) = k * f(x1) 

B) bestem k, og beskriv hvad dette tal fortæller om antallet af fuglearter ved de to søer ?

Jeg ved det var en lang smøre, men det var sådan opgaven lyder og håber meget i kan hjælpe for aner ikke hvad jeg skal gøre? 

Er k ikke bare = 10 ?? og det fortæller at f(x2) har et overfladeareal der er 10 gange større end fx1 og det betyder at der er mange flere fuglearter ved S2? 


Brugbart svar (4)

Svar #1
23. november 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=766145


Svar #2
23. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Tak det hjalp meget, der står dog ikke noget om hvad k fortæller om antallet af fuglearter ved de to søer?

k = 10^0,25 men ved simpelthen ikke hvad det fortæller om fuglearter ved de to søer?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2011 af Crump (Slettet)

Det forklarer vel bare, at der er en faktor 10^0,25 flere fuglearter ved sø nummer 2, end der er ved sø nummer 1?

Sidder selv med samme opgave og er lidt i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2015 af sweetnanna (Slettet)

Kan du eventuelt sende mig den opgave ?


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.