Matematik

Vedr: en potensfunktion.

24. november 2009 af matstuderende (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej guys.

Har virkelig brug for jeres hjælp da jeg skal fremlægge imorgen.

Et hurtigt spørgsmål her, nogen der kan fortælle mig hvorfor x> 0, når der er tale om potensvækst?

Og er der nogen der ved om en potensfunktion er asymptote med 1. aksen, hvis der eksempelvis er tale om en aftagende funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Det ville blive en mærkelig graf, hvis x måtte være negativ. F.eks. giver 42 = 16 og (-4)2 = 16, men hvis a var ulige dvs.            43 = 64 og (-4)3 = -64

Ja asymptote mod x-akse hvis aftagende


Svar #2
24. november 2009 af matstuderende (Slettet)

Ok tak for svaret, men ved du om der er en, så at sige "matematisk" begrundelse for hvorfor x altid er > 0?


Skriv et svar til: Vedr: en potensfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.