Andre fag

En uretfærdig karakter!

23. maj 2003 af Maria18 (Slettet)
Hej allesammen!!
Jeg befinder mig i øjeblikket i en svær situation. Jeg har i dag fået min geografi karakter at vide. Jeg har fået et 8-tal, som jeg er utilfreds med, for jeg finder det uretfærdigt. Da jeg har fået et 10 og 9 pil op ad for mine rapporter. Han kan kun bedømme os ud fra det skriftlige arbejde, som han selv siger, da han sjældent stiller spørgsmål (faktisk aldrig ) til klassen. Jeg har snakket med ham om min karakter og fortalt min mening om det. Han gav mig ret og sagde, at han ikke kunne lave om på det, da det var for sent, når den sidste karakter var skrevet ind og afleveret ind på kontoret. Min geografi lærer indrømmer selv, at det er en forkert karakter, han har givet mig. Jeg har tænkt mig at klage til rektor, men han siger, at det ændrer ikke noget. Jeg ved ikke, hvad jeg kan gøre for at kunne lave om på min karakter i geografi. Og jeg har jo en masse gode argumenter, som jeg kan bruge imod ham + at han giver mig ret! Er der nogen derude, som ved hvad man skal gøre eller har erfaring med dette problem??? Please help!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Du kunne spørge børnepanelet i Snurresnups søndagsklub - de ved alt!

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Forresten, så glemte jeg at fortælle, at jeg går på gymnasiet i 2.g. Og jeg aflutter geografi i år.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2003 af Kaare (Slettet)

Din lærer lyder (undskyld udtrykket) som et dumt og uinspirerende svin. Jeg vil anbefale at du først snakker med rektor og hører hvad der kan gøres fra ham i stedet for fra din geografilærer. Desværre hænger dine muligheder for at klage meget med hvad hans vurdering er for det er så vidt jeg ved ham der afgører om en eventuel skriftlig klage skal behandles. Men du har da enormt gode kort på hånden når læreren har indrømmet at han har undervst forkert (en mundtlig karakter må ikke baseres primært på skriftligt arbejde) og samtidig indrømmer at han har givet forkert karakter. Hvis du har vidner på nogen af de to ting står du endnu stærkere. Hvis din rektor nægter at gøre noget er der desværre sikkert ikke meget at gøre men jeg vil da helt klart abefale at du i hvert fald prøver. Send en email hvor du forklarer det du har forklaret her til undervisningsministeren efter at du har afsendt din formelle klage til skolen. Hvis du har sendt den formelle kage indenfor tidfristen kan det være du har heldet med dig selvom jeg har efaring med at det tager noget tid at få mails eller breve til en minister behandlet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Man kan godt få ændret sin karakter - det er svært, men man kan godt. Og som sagt, når læren selv har indrømmet at det var en forkert karakter, er der godt grundlag.

Du skal bare skynde dig, så du når det inden for tidsfristen. Først til rektor - og derefter hvad han råder dig til.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2003 af Kaare (Slettet)

Vi hepper på dig her fra den anden side af Internettet - jeg har selv stået i en lidt lignende situation hvor jeg valgte ikke at klage fordi det abre var en 1.g-opgave men jeg ved hvor irriterende det kan være :~)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2003 af darkseer (Slettet)

Jeg synes du skal klage.. Du har gode beviser i dine rapporter, og din læreres indrømmelse er også et plus. Klag nu ellers kommer du sikkert til at fortryde det senere.
Jeg går i 3.g og har spansk på højt niveau og en af mine kammerater fik 8 i mundtlig spansk ved den sidste standpunktkaraktergivning. Til årskarakteren fik han pludselig 6, og det synes han var mærkligt at falde 2 karaktere på 1½ måned. Han klagede EFTER at læreren havde skrevet karakteren ind på arket på kontoret, og han fik medhold i sin klage og har nu et 8 tal. Og han havde slet ingen beviser som du har.

Er det bare mig, eller virker det ofte somom at ens karakter i ét fag kan påvirke karaktere i andre fag? Jeg tror at nogle lærere kigger hvad andre lærere har givet af karakter før de skriver deres. En af mine venner har 3 gange prøvet at få et karakterark med mange 6 taller, men det mærkelige var at nogle af de 6 taller var skrevet på slettelak. Når man holdt arket mod solen kunne man se 7 pg 8 taller.. hehe..

jeg kunne godt tænke mig sådan et karakterdiskussion, hvis det er ok med webmasterne?? ibiza polar? skal nok la' vær', hvis det ik' er relevant lektiehjælp materiale.. vil gerne høre jeres bizarre historier med karaktere, tro mig, jeg har mange..

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg mener også, at ens karakter i ét fag kan påvirke karaktere i andre fag. Og det synes jeg er så latterligt, for så har man jo slet ingen chance for at kunne gøre et nyt og godt indtryk på læreren. Men i skal ellers alle have tak for jeres hjælp. Jeg kan bruge det til en del. Det vil faktisk sige, at min lærer løj, da han fortalte mig, at jeg ikke kunne ændre min karakter, og at det ikke ville hjælpe noget, hvis jeg klagede?!

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2003 af Kaare (Slettet)

Du har ret til at klage og få ændret karakteren med de oplysninger du har. Men det betyder selvfølgelig ikke nødvendigvis at han lyver for hvis han ved at rektor vil støtte ham lige meget hvad får han sikkert desværre i sidste ende ret i at det ikke nytter noget - men du er jo nødt til at gøre forsøget!

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvis rektor ikke støtter mig, hvad har jeg så af muligheder?

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2003 af Kaare (Slettet)

Som jeg sagde - klag til undervisningsministeren. Jeg er langt fra overbevist om at du får noget ud af det men det er den højeste instans du kan henvende dig til og du har en ret stærk sag så du kan næsten ikke bare blive ignoreret...

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. maj 2003 af Kaare (Slettet)

Men husk at afsende den formelle klage til tiden lligevel og vedlæg den gerne et eventuelt brev.

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har aldrig prøvet at klage før til undervisningsministeriet, så jeg er ikke helt sikker på, hvordan det foregår. Hvad er adressen f.eks??

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. maj 2003 af RE (Slettet)

UNDERVISNINGS MINISTERIET
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K
Tlf. 3392 5000
Fax 3392 5547
E-post [email protected]

ellers prøv www.uvm.dk

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Mange tak! Kan du sige noget om, hvor stor en chance jeg har for at få ændret min karakter?

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. maj 2003 af Kaare (Slettet)

Igen tror jeg meget det afhænger af din rektor... jeg kender ham jo ikke men det færste skridt er i hvert fald stadig at tage forbi hans kontor og snakke med ham på mandag - eventuelt sørg for at have en kalge klar allerede til der eftersom du helt sikekrt får brug for den lige meget hvad han siger...

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Det virker måske lidt dumt det jeg spørger dig om nu. Men når jeg skal sende en skriftlig klage til undervisningsministeriet, skal jeg så bare skrive et brev, som indeholder noget af det dér står øverst på denne side.

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. maj 2003 af Kaare (Slettet)

Ja der er så vidt jeg ved ikke nogen formaliseret procedure så du skriver bare et brev der beskriver situationen så godt så muligt med de gode arguemtner for at du ikke kan være tjent med et 8-tal. Men husk at du først skal snakke med rektor og indsende en klage til ham. Hvis han så afviser den kan du sende til ministeriet og henvise til at rektor bare har afvist din klage. Du kan skrive et udkast og sætte det ind her - så kan vi garanteret finde ud af at gøre det så perfekt som muligt.

Brugbart svar (0)

Svar #18
24. maj 2003 af darkseer (Slettet)

men som kaare siger er det bedste at tale med rektoren først, evt. med din studievejleder.

Brugbart svar (0)

Svar #19
24. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Endnu engang tak for jeres hjælp. Til Kaare: Som du selv siger, så vil jeg imorgen skrive en klage og sætte den ind her. Det kunne være en rigtig god idé, at få den rettet. :) Jeg vil nemlig have det 9-tal!

Brugbart svar (0)

Svar #20
24. maj 2003 af Kaare (Slettet)

Eller 10 :~)

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.