Matematik

Matematikopgaver - Hjælp!

25. november 2009 af 810K (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brug for hjælp til nogle opgaver, som er på syvendeklasses niveau. I må meget gerne hjælpe til med udregninger, så jeg forstår hvad man skal gøre.

1A) Hvor mange liter vand kan der være i Jonas akvarium der er 50 cm langt, 40 cm bredt og 30 cm højt?

1B) Alex fylder kun vand i til 10 cm fra kanten. Hvor mange liter fylder han i?

2A) Anders drikker et glas juice. I første slurk drikker han 1/6 del af indholdet. I anden slurk drikker han 1/4 del af resten. Hvor stor en del er der tilbage i glasset?

På forhånd TAK! (: 


Svar #1
25. november 2009 af 810K (Slettet)

Nogle der kan hjælpe? Please det til på fredag!


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2009 af maddse (Slettet)

1A) Beregn volumet som

V = l*b*h

hvor l er længden, b er bredden og h er højden, og brug at

1 L svarer til 1000 cm3

1B) på samme måde som 1A me højden ændres til h = (30-10) cm = 20 cm

2A) Hele indholdet svarer til 1/1 = 12/12

Resten i glasset kan da beregnes af

Rest = 1/1 - 1/6 - 1/4 = 12/12 - 2/12 - 3/12 = (12 - 2 - 3)/12 = 7/12
 


Svar #3
25. november 2009 af 810K (Slettet)

Tusind tak for hjælpen Men kan du forklare 2A lidt bedre?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2009 af mathon

2A)

   1)   (1/6) drikkes    rest 5(6)

   2)   (1/4) af 5(6) drikkes = (1/4)·(5/6) = (5/24)

   3)   ny rest = gammel rest - 2. drik = (5/6) - (5/24) = (20/24) - (5/24) = (15/24) = (5/8)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2009 af maddse (Slettet)

Jeg fik lige læst opgaven lidt grundigere så der kommer også lige en rettelse til resultatet.... Sorry

Først har du et fuldt glas (sæt det samlede indhold = 1 = 1/1)

Et fuldt glas svarer til: 1

Så drikkes 1/6 af indholdet 1/6

Første slurk: 1/6*1 = 1/6

Der er nu kun (1-1/6 = 5/6) tilbage i glasset. 

Dernæst drikkes 1/4 af resten (5/6). 

Anden slurk: 1/4*5/6 = 5/24

Rest = 1 - 1/6 - 5/24 = (24 - 4 - 5)/24 = 15/24 = 5/8

Der er sat på fælles brøkstreg med fællesnævner lig 24


Svar #6
25. november 2009 af 810K (Slettet)

Det er lidt svær at forstå..


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. november 2009 af maddse (Slettet)

Tænk på det som en hel lagkage (1), der først skæres i 6 lige store stykker.

Først tager du et stykke. Der er nu kun 5 stykker tilbage ud af 6. (5/6)

Resten deler vi nu i 4 lige store stykker, der hver har størrelsen 1/4 af 5/6: (5/24)

Hvis du tager 1 stykke har du således kun 3 stykker tilbage, der hvert har størrelsen (5/24).

Resten er altså: 3 * 5/24 = 15/24 = 5/8

Eller beregnet som i #4 og #5. Hele lagkagen (1) - minus første stykke (1/6) - minus andet stykke (5/24)

1 - 1/6 - 5/24 = 5/8
 


Svar #8
25. november 2009 af 810K (Slettet)

Okay forstod det lidt bedre, men har du et forslag til hvordan, jeg skal skrive det op i mit hæfte?


Skriv et svar til: Matematikopgaver - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.