Matematik

Hvordan...?

26. november 2009 af JKMJKM (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvad stiller jeg lige op med den her? Eller nærmere...hvordan stiller jeg den op?

Jeg er med på, at det er en ligning med to ubekendte, men...argh!


Svar #1
26. november 2009 af JKMJKM (Slettet)

 Og den kommer så her ;)

På en stor parkeringsplads er alle 240 pladser optaget. Antallet af personbiler er 30 mere end det dobbelte antal lastbiler på pladsen. Hvor mange biler af hver slags, er der parkeret? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af maddse (Slettet)

Du kan stille følgende to ligninger med to ubekendte op:

biler: x

lastbiler: y

x = 2y+30

x+y=240

Løs disse med hensyn til x og y


Svar #3
26. november 2009 af JKMJKM (Slettet)

 Nemlig - der var den!

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2009 af nade.b. (Slettet)

 prøv det her:

1) 2xL + P  =240

hvor P er P=30+2xL - sæt det ind i 1)

fordi P-2xL=30

prøv det :)) jeg har fået svaret. :))))


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2009 af nade.b. (Slettet)

 L er lastbiler

P er personbiller


Svar #6
26. november 2009 af JKMJKM (Slettet)

 Den gav ikke lige mening for mig!

Måske fordi der kommer flere bogstaver ind i billedet ;)


Svar #7
26. november 2009 af JKMJKM (Slettet)

 Når jeg plejer at udregne en ligning med to ubekendte ser den altid ud som noget i den her retning:

2x-3y = 3

3x+y = 10

Og den er jo nem!

Med med ovenstående bliver det:

 x = 2y+30

x+y=240

Og det forvirrer min stakkels musiske og antimatematiske hjerne ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2009 af maddse (Slettet)

x er beskrevet som funktion af y i første ligning i #2.

x = 2y+30

Indsæt dette i anden ligning på x's plads:

x+y = 240

(2y+30) + y = 240

reducer

3y + 30 = 240

Løs mht y

y = (240-30)/3 = 70

indsæt i udtrykket for x

x = 2*70 + 30 = 140 + 30 = 170

Altså 170 biler og 70 lastbiler:

Check

Biler + Lastbiler = 240


Svar #9
26. november 2009 af JKMJKM (Slettet)

 Jeg har fundet ud af det og lavet den sådan her:

x = 2y + 30

x+y = 240 =

x-2y = 30

x+y = 240 =

(x+y) – (x-2y) = 240-30 =

x+y-x+2y = 210 =

3y = 210 =

y = 70


x+70 = 240

x = 240-70

x = 170


(x,y) = (170,70)
 

Og jeg er faktisk ret stolt ;)


Svar #10
26. november 2009 af JKMJKM (Slettet)

 Tak for hjælpen til jer alle tre :)


Skriv et svar til: Hvordan...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.