Matematik

Størrelsesforhold

26. november 2009 af JustMyName (Slettet)

Jeg har simpelthen brug for hjælp, da disse opgaver ikke lige er min stærkeste side - men lad os springe lige på det!

Find forholdet mellem den længste og den korteste side i hver figur.

a)

..........______
27cm|_____|
...........63cm

b)

..........______
14cm|_____|
............35cm

c)

........._____
8cm|_____|
..........16cm

- Gerne mellemregninger/fremgangsmåde/hvordan i har fået det til det etc.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af Yow! (Slettet)

divider dem med hinanden....


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af louisejuhler (Slettet)

når du skal regne forholdet mellem to tal, skal du finde en fællesnævner, og derefter antallet du skal gange med. i opgave C er forholdet 1:2,da du skal gange den korte side med 2 for at få den længste side.

havde det været en lang side på 16 og en kort side på 12 havde forholdet været 3:4


Svar #3
26. november 2009 af JustMyName (Slettet)

Hvorfor 3:4?

#2
 

når du skal regne forholdet mellem to tal, skal du finde en fællesnævner, og derefter antallet du skal gange med. i opgave C er forholdet 1:2,da du skal gange den korte side med 2 for at få den længste side.

havde det været en lang side på 16 og en kort side på 12 havde forholdet været 3:4


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

2# pas på forholdet mellem 16 og 12 er 4:3 ikke 3:4

længste:korteste

opskriv tallene og forkort så meget som muligt, forholdene skal angives i hele tal

63:27=7:3              forkorter med 9

35:14=  :                     forkort med 7

    :


Svar #5
26. november 2009 af JustMyName (Slettet)

 #4 63:27=2.333... - hvordan 7:3? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

#2 og #3 det er ikke ligemeget hvilket tal I skriver først. Læs teksten i opgaven ordentligt, der står forholdet mellem den længste og den korteste. Så skal det store tal først.


Svar #7
26. november 2009 af JustMyName (Slettet)

jamen... kan du lige uddybe det lidt mere? hvad skal jeg tælle ned fra/forkorte og opskrive tal?

63:27=2.333....


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

63:27=7:3 forkorter med 9

læs det hele.

Begge tal bliver divideret med 9, da det er det største tal der går op i både 63 og 27


Svar #9
26. november 2009 af JustMyName (Slettet)

Når på den måde. Nu er jeg blevet endnu klogere på 'forhold'. Tusind tak! :-)


Svar #10
26. november 2009 af JustMyName (Slettet)

Og det samme i a'eren?

63 : 9 = 7

9 : 3 = 3

= 7:3? Der står nu i min facitbog, at svaret er 7:1 :-s


Svar #11
26. november 2009 af JustMyName (Slettet)

#10
 

Og det samme i a'eren?

63 : 9 = 7

9 : 3 = 3

= 7:3? Der står nu i min facitbog, at svaret er 7:1 :-s


Svar #12
26. november 2009 af JustMyName (Slettet)

Kan dette være rigtigt?

63 : 9 = 7

9 : 3 = 3

= 7:3 - men som sagt står der i min facitside, at svaret er 7:1?

Det samme med denne her:

16 : 8 = 2

8 : 4 = 2

= 2:2 - men endnu engang står der i min facitside, at svaret er 2:1?

Har omsider lavet de resterende rigtig, dog har jeg lidt problemer med disse to. Kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

Du har da skrevet 63 og 27 i a)

hvis det skal være 63 og 9 giver det 63:9 forkortet med 9,  63/9 og 9/9 giver 7:1


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

16:8  deler begge tal med 8 og får 2:1


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

Forestil dig at du har en tegning hvor derbl.a. er en linie der er 5 cm lang. du ved at i virkeligheden er denne længde 25 m

forholdet mellem tegningen er så 5 cm til 2500 cmmålestoksforhold altså 5:2500

Når 5 cm svarer til 2500 cm,

svarer 1 cm til 2500/5 cm  målestoksforhold  altså 1:2500/5=1:500

5/2500 deles med 5 begge steder


Svar #16
27. november 2009 af JustMyName (Slettet)

Dit første indlæg: Det er min fejl. Forvekslede to opgaver sammen med hinanden. Men når, på den måde, tak.

Dit andet indlæg: Okay.

Dit tredje indlæg: Jeps, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. november 2009 af OnlyJustMe (Slettet)

 Hvordan finder man ud af

........______
..3cm|_____|
...........21 cm


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. november 2009 af Yow! (Slettet)

#17

3/21

som kan forkortes med 3.....
 

3/3 = 1....dvs. tælleren skal være 1
 
21/3 = 7 dvs. nævneren skal være 7...

alt i alt får du

1/7


Skriv et svar til: Størrelsesforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.