Matematik

differention

27. november 2009 af jacob198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan sige mig om det er rigtigt at når man differentiere 2^x så bliver det til LN(2)*2^x ? 


Svar #1
27. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 og når jeg så differentiere hele funktionen.

f(x)=3*2^x

f '(x)= u * v idet u= 3 og V=2^x

f ' (x)= u' * v + v' * u

f ' (x)= 0 * 2 + LN(2)* 2x*3

f ' (x)= 3LN(2)*2^x

er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2009 af mathon

det er rigtigt
bortset fra stort L og stort N

(2x)' = ln(2)·2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2009 af mathon

eller blot

(3·2x)' = 3·(2x)' = 3·ln(2)·2x


Svar #4
27. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 ok. tak for det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2009 af sigmund (Slettet)

Ja, og ingen grund til at bruge differentiation af et produkt i 2. opgave, da [k*f(x)]' = k*f'(x) (selvom dette er et specialtilfælde af det første). Jeg forvirrede nok bare mere, end godt er...


Skriv et svar til: differention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.