Matematik

Hjælp med matemaik!

30. november 2009 af simonekj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med noget matematik?
 

Opgaverne lyder således:

En ret linje, l, går gennem punkterne (2,3) og (10,7).
a) Bestem ligningen for l

b) Bestem denne linjes afstand til følgende 3 punkter: (5,−1); (0,0) og (0,7)
 

Om trekant ABC vides, at C = 90o, dens areal er 84, og summen af de to kateter er 31.
a) Bestem de 3 sider i trekanten
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2009 af NejTilSvampe

 a) løs ligningssystemet:

3 = a*2 + b  og  7 = a*10 + b


Svar #2
30. november 2009 af simonekj (Slettet)

hvad er a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2009 af Yow! (Slettet)

a) brug lineær regression.... eller slå a- og b-formlerne, for lineær funktioner, op i din mat bog...


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2009 af MrGoodkitteh (Slettet)

  a) du ved at ligningen for en ret linje er y = a*x + b

da du har 2 punkter kan du sætte dem ind i denne ligning:

3 = a*2 + b og 7 = a*10 + b

og så gælder det bare om at løse 2 ligninger med 2 ubekendte.

b) du må have fået opgivet en formel for hvordan du udregner afstand fra punkt til linje i din matematik bog, og når du først kender linjens ligning er det meget lige til.

c) hvis du ikke kigger på trekantens areal men i stedet kigger på det som en firkant med samme sidelængder, så vil arealet blot være det dobbelte og så kan du igen løse 2 ligninger med 2 ubekendte.

Du ved at de 2 siders sum er 31. Derfor: a + b = 31 og hvis arealet af hele firkanten er 168 må a*b = 168

når du så har fundet a og b kan du bruge cosinus relationen til at finde linje c :)

håber det hjælper.


Skriv et svar til: Hjælp med matemaik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.