Matematik

Bevisførelse dBm

30. november 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Der skal bevises at når man har 30 dBm med en dæmpning på 10dB så har man i alt 20dBm. Altså 30dBm-10dB=20dBm. Dette skal bevises.

Skal man her så tage udgangspunkt i 10-talslogaritmens 3. regel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er enten 10*logaritmen til et forholdet eller 20*logaritmen afhængig af hvad vi snakker om I første tilfælde er det effekten i 2. tilfælde er det lydstyrken eller spændingen,


Svar #2
30. november 2009 af Rina68 (Slettet)

Det er effekt der tales om...så det er 10-talslogaritmen...Så man kan starte beviset med at sige:

loga-logb=loga/b

Hvor den sidste del er så forholdet mellem indgangseffekten og udgangseffekten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej det skal være log(a/b)=log(a)-log(b), det du har skrevet er ikke defineret


Svar #4
30. november 2009 af Rina68 (Slettet)

ok... når man tager udgangspukt i det, hvordan kan man så bevise det?


Skriv et svar til: Bevisførelse dBm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.