Matematik

monotoni

30. november 2009 af camille17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem monotoniforholdene for f(x)= 1/3x^3-2x^2-5x ---> f``(x)=x^2-4x-5=0

kan ikke komme videre herfra......HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

har du tegnet den op?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

Monotoniforhold bestemmes således

f(x) differentieres f' (x)

f ' (x) sættes .lig 0

Af de x værdier du finder skal du tage et tal mindre end og større end dine x værdier.

Jeg kan fortælle at funktionen skærer 2 gange  


Svar #3
30. november 2009 af camille17 (Slettet)

er det rigtigt??:

f´(x)=x2-4x-5

f´(x)=0 <--> x2-4x-5=0 <--> (x-5) (x+1)=0 -->

x= -1 og x=5

f´(2)= (-2)2-4*(-2)-5=7

f´(0)=02-4*0-5=-5

f´(6)=62-4*6-5=7

det vil sige grafen er stigende i ]-∝;-1], aftagende i ]-1;5] samt stigende i ]5;∝[

er overhovedet ikke sikker på om det passser?????????


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

Det er præcis hvad det betyder.

Forresten så er det f ( - 2 ) sikkert en tastefejl

Jeg ved ikke lige hvilken metode du bruger til at bestemme dine x værdier i f.m(x) = 0 men det er rigtigt

Husk at skrive om det er lokalt eller globalt (maksimum eller minimum)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det ser meget ´godt ud, men kontroller lige denne her igen

f´(2)= (-2)2-4*(-2)-5=7


Svar #6
30. november 2009 af camille17 (Slettet)

mente f´(2)=(-2)^2-4*(-2)-5=7

sådan tror det er rigtigt....kan ikke finde ud af det her...prøver bare...det er bedre end ingenting..


Skriv et svar til: monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.