Matematik

Bevis?

01. december 2009 af Tamara- (Slettet) - Niveau: B-niveau


Jeg skal bevise at:

?f/h=(ln(1+(h/x)))/h

jeg ved at

Δf= ln (x+h) – ln (x)

Jeg skal bruge logaritmereglerne:
log(10^x)=x
log(1)=0
log(a*b)=log(a)+log(b)
log(a/b)=log(a)-log(b)
log(a^x)=x*log(a)

noget matematikgenier der lige kan gennemskue den?


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2009 af MaksimZ (Slettet)

 Privet Tamara

Here you go:

Δf/h=(ln(1+(h/x)))/h      1. ganger med "h" på begge sidder --->

Δf=(ln(1+(h/x)))             2. ligger ln(x) på begge sidder --->

Δf+ln(x)=ln(1+(h/x)) + ln(x)           3. bruger reglen log(a*b)=log(a)+log(b) på højre sidde --->

Δf+ln(x)=ln(x(1+(h/x)))=ln(x+h)     4. trækker ln(x) på begge sidder --->

 Δf=ln(x+h) - ln(x)

Good luck!

Udachi!


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2009 af Dynin (Slettet)

#0 brug at ln(a/b)=ln(a)-ln(b) så har du


Skriv et svar til: Bevis?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.