Matematik

Endelige forskrifter

01. december 2009 af Oxforder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg har et spørgsmål, til hvordan jeg laver endelige forskrifter for disse to:

f(x) = x - 1 / 3 -x       og       g(x) = x*2 + 1

Dem skal jeg så lave endelige forskrifter (f o g  og  g o f) for, jeg har prøvet at lave dem begge to, men aner ikke om det er rigtigt lavet.

Det jeg har fundet ud af i den første, er:

(f o g)(x) = f(g(x)) = f(x*2 + 1) = -1 (x*2 + 1) / 3 (x*2 + 1) = -1x*2 -1 / 3x*2 - 3

Aner ikke, om det er rigtigt, men i det mindste har jeg prøvet

I den anden har jeg ikke rigtig nogen idé om, hvordan jeg skal gøre :( Så derfor vil jeg ikke engang ubelejlige jer med det ;)

På forhånd mange tak for jeres hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af mathon

g(x) = x*2 + 1
betyder det

g(x) = x2 + 1?
 


Svar #2
02. december 2009 af Oxforder (Slettet)

Ja


Skriv et svar til: Endelige forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.