Matematik

Find forskriften

02. december 2009 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der lige kan hjælpe ? på forhånd tak ..

Find forskriften for det 2. gradspolynomium, hvis graf går gennem de tre punkter (0,-2), (-1,2) og (3,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af NejTilSvampe

sæt 3 ligninger med 3 ubekendte op og løs ligningssystemet:

-2 = a*0^2 + b*0 + c

2 = a*(-1)^2 + b*(-1) + c

1 = a*3^2 + b*3 + c


Svar #2
02. december 2009 af sapcool (Slettet)

Hvordan kommer jeg frem til koefficienterne a, b og c på den måde ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af NejTilSvampe

 Har du ikke lært at løse et ligningssystem? 2 ligninger med 2 ubekendte osv.


Svar #4
02. december 2009 af sapcool (Slettet)

Ikke et emne vi har været fuldt inde over endnu .. desværre ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2009 af NejTilSvampe

 hmm.. det burde da være noget man havde kommet ind på inden andengradspolynomiet :S

nå men så tast ind på din grafregner: 
solve(-2 = a*0^2+b*0+c and 2 = a*(-1)^2-b*(-1)+c and 1 = a*3^2+3*b+c, {a, b, c})


Svar #6
02. december 2009 af sapcool (Slettet)

Mange tak  ..


Skriv et svar til: Find forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.