Matematik

andengradsligning HELP ! .

02. december 2009 af Px (Slettet)

Har brug for hjælp til disse 2 andengradsligninger

1 : 3x2+18x-21 = 0

2: 6x2+x-1= 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Hvis du ikke bare vil solve den (F2 - 1 på Ti-89), så kan du:

Starte med at finde diskriminanten:

d = b2 - 4ac

Finde x-værdierne med følgende formler:

x1 = -b - √d / 2a

x2 = -b + √d / 2a


Svar #2
02. december 2009 af Px (Slettet)

Har prøvet at gøre det med denne metode, men gøre et eller andet forkert. du kunne vel ikke vise mig et ex. med 1'eren ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af dnadan (Slettet)

Prøv evt. og kigge på det vedhæftede dokument(det burde hjælpe en del)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Jo da.

d = 182 - 4·3·(-21) = 576

x1 = -18 - √576 / 2·3 = -7

x1 = -18 + √576 / 2·3 = 1

Det burde meget gerne passe - havde du husket at skrive c som (-21)?


Svar #5
02. december 2009 af Px (Slettet)

Hvordan fik du det til 576 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Du skal tænke på at - - = +

Altså hvis jeg skal skrive 182 - 4·3·(-21) på en anderledes måde så:

324 - (-252) = 576


Svar #7
02. december 2009 af Px (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, jeg havde endelig regnet den sådan ud men havde glem den der - reglen

Nu det bare 2 hehe , den ser svær ud :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Sådan går det jo en gang i mellem :) - Nej absolut ikke, det er præcist det samme..

Den eneste forskel er at ved b står der bare x .. Men hvilket tal ganget med x = x? :)


Svar #9
02. december 2009 af Px (Slettet)

har skrevet:

6x2+x-1= 0

a = 6 b= 1 c=-1

d= (1)2-4*6*(-1)

1+24 = 25

x1= -1-√25/2*6

er det forkert :S


Svar #10
02. december 2009 af Px (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

d = 25 ja

Men ja, den er rigtigt stillet op, bare du husker at lave nok paranteser:

((-1)-√25) / (2·6)

Så burde det gerne passe :)


Svar #12
02. december 2009 af Px (Slettet)

det man ikke regne ud på TI-98 ?

den gider ikke


Svar #13
02. december 2009 af Px (Slettet)

89


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Hm, det virker fint for mig. Helt præcist ser det sådan her ud:

((-1)-√(25)) / (2·6)

- Havde bare glemt at tage den parantes med som Ti-89 automatisk laver ved en kvadratrod.


Svar #15
02. december 2009 af Px (Slettet)

hvad for du det så til ?


Svar #16
02. december 2009 af Px (Slettet)

x = (-1 + 5 ) / 12 = 1/3
 

x = (-1-5) / 12 = -1/2


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Det finder jeg også frem til =)


Skriv et svar til: andengradsligning HELP ! .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.