Matematik

Cosinus

03. december 2009 af sapcool (Slettet)

Hey ...

Skal beregne siden b ud fra målene a = 7 c = 8 vinkel A = 60

a2 = b2 + c2 – 2bc•cos(A)
72 = b2 + 82 – 2*b*8*cos(60)

Også er jeg gået lidt i stå .. nogle der kan hjælpe mig ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af sign2982 (Slettet)

er det en retvinklet trekant?

- hvis det er det, skal du bruge pythagoras

a2+b2=c2

dvs.

82=72+b2

64=49+b2

b2=64-49

b2=15

b=√15

b=3,87

hvis den ikke er det

kan du bruge cosinusrelationen.

Det gør du ved at isolere b, så du har talene på den ene side og b'erne på den anden

:)

håber det hjalp dig

c^2=


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2009 af keg (Slettet)

Prøv med sinusrelationer og find alle tre vinkler,

så kan du os finde den sidste side


Svar #3
03. december 2009 af sapcool (Slettet)

Skal løses ved hjælp af cosinusrelationen, også derfor jeg er nået hertil:

a2 = b2 + c2 – 2bc•cos(A)
72 = b2 + 82 – 2*b*8*cos(60)

Kan bare ikke helt lige få resten til at fungere..


Svar #4
03. december 2009 af sapcool (Slettet)

Nogle der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2009 af Isomorphician

72 = b2 + 82 - 2*b*8*cos(60) <=>

49 = b2 + 64 - 8b <=>

0 = b2 - 8b + 15, som løses som andengradsligning mht b.


Svar #6
03. december 2009 af sapcool (Slettet)

Hedder den så:

8b-15 = b2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2009 af Isomorphician

Nej, som i den sidste linje jeg skrev.

Nu skal du løse den som du normalt løser en andengradsligning. Nu hedder den ubekendte bare "b" i stedet for "x", men fremgangsmåden er den samme.


Svar #8
03. december 2009 af sapcool (Slettet)

Så diskriminanten er 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #10
03. december 2009 af sapcool (Slettet)

Tror jeg kan tage den herfra .. mange tak for hjælpen ..


Skriv et svar til: Cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.