Matematik
Haster!!!!
23. januar 2005 af
Liv2004 (Slettet)
En laser med bølgelængde 632,8nm udsender lys med en effekt på 1mW
a)
Hvor mange fotoner udsendes pr. sekund.
a)
Lambda = 632.8nm
P=1mW=0,001W(j/s)
Frekvens = c/lambda = 3*10^8 / 632,8*10^-9 = 4,7408*10^14 s^-1
Efoton= h*(c/lambda) = 4,14*10^15 * (3*10^8 / 632,8) = 3,14*10^-19
P= delta E / delta s
E energi i 1 sek. = P * delta t= 10^-3 jule
Antal af fotoner der udseendes pr. sekund er
N= E energi i 1 sek / Efoton = 3,181*10^15
jeg er ikke sikker på at jeg har regnet det rigtigt ud men jeg prøvede så godt jeg kunne.
er der nogen som er villige til at se om det er rigtigt.
a)
Hvor mange fotoner udsendes pr. sekund.
a)
Lambda = 632.8nm
P=1mW=0,001W(j/s)
Frekvens = c/lambda = 3*10^8 / 632,8*10^-9 = 4,7408*10^14 s^-1
Efoton= h*(c/lambda) = 4,14*10^15 * (3*10^8 / 632,8) = 3,14*10^-19
P= delta E / delta s
E energi i 1 sek. = P * delta t= 10^-3 jule
Antal af fotoner der udseendes pr. sekund er
N= E energi i 1 sek / Efoton = 3,181*10^15
jeg er ikke sikker på at jeg har regnet det rigtigt ud men jeg prøvede så godt jeg kunne.
er der nogen som er villige til at se om det er rigtigt.
Svar #2
23. januar 2005 af Lurch (Slettet)
Du regner en masse ud, det behøver du ikke
Find ud af hvor stor en energi hver foton indeholder ved formlen
Ef=h*(c/lamda)
husk at lamda er angivet i m, og ikke nanometer.
dvs lamda=632,8/10^9 m
Plankcs konstant,
h=6,63*10^-34 J*s
antallet af fotoner pr sek, må da være
x= P(j pr. sek.)/ Ef (J pr. foton)
Find ud af hvor stor en energi hver foton indeholder ved formlen
Ef=h*(c/lamda)
husk at lamda er angivet i m, og ikke nanometer.
dvs lamda=632,8/10^9 m
Plankcs konstant,
h=6,63*10^-34 J*s
antallet af fotoner pr sek, må da være
x= P(j pr. sek.)/ Ef (J pr. foton)
Skriv et svar til: Haster!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
