Matematik

Isolér..

06. december 2009 af Angelia (Slettet)

Første del af opgaven kunne jeg sagtens løse..

Hvor jeg skulle isolere R i U=R*I <=> R=U/I

Men jeg skal udtrykke t vha. af denne ligning:

R = R0(1+a*t)

Ved indsættelse fås:

U/I = R0(1+a*t)
U/I = R0+R0*a*t
U/I - R0 = R0*a*t
((U/I)-R0)/R0*a = t

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det virker korrekt, ja.


Svar #2
06. december 2009 af Angelia (Slettet)

virker?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Lav en dimensionsbetragtning.

Hvad er enheden på t? Hvad er da enheden på venstre side?


Svar #4
06. december 2009 af Angelia (Slettet)

Hmm.. Jeg ved ikke hvad en dimenstionsbetragtning er.

Opgaven lød bare:

Fire variable størrelser er forbundet med formlerne R=R0(1+a·t) og U=R·I
R0 og a er konstanter.

Opstil en formel, der udtrykker t ved U og I.

Jeg er kommet frem til:
U/I = R0(1+a·t)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Dimensionsbetragtning er at kigge på enhederne.

Det er korrekt, hvad du er kommet frem til. Divider på hver side med R0, træk 1 fra og divider herefter med a.


Svar #6
06. december 2009 af Angelia (Slettet)

Dvs. det her er korrekt?

((U/I)-R0)/R0*a = t?


Svar #7
06. december 2009 af Angelia (Slettet)

Jeg kan da ikke trække en fra på begge sider?

(der er da et gangetegn foran?)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Prøv at tage din ligning fra #4 og divider med R0 på begge sider.


Svar #9
06. december 2009 af Angelia (Slettet)

Ahhh, nu er jeg med!

Har vedhæftet mit resultat.


Svar #10
06. december 2009 af Angelia (Slettet)

Hovsa.. Her er filen.

Vedhæftet fil:UI.doc

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Jeg kan ikke åbne .doc-filer.


Svar #12
06. december 2009 af Angelia (Slettet)

Jeg får i hvert fald resultatet til:

((U/I)/(R0*a)) - (R0/a) = t


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#12:

U/I = R0(1+a*t)

Divider på hver side med R0:

U/(I*R0) = 1+a*t

Træk 1 fra på begge sider:

U/(I*R0)-1 = a*t

Divider med a på begge sider:

U/(I*R0*a)-1/a = t
 


Svar #14
06. december 2009 af Angelia (Slettet)

Okay.. Jeg troede at R0*a skulle være i nævneren, og at (U/I) var tæller.. Mange tak.


Skriv et svar til: Isolér..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.