Matematik

Lektiehjælp.

06. december 2009 af Bette02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Andengradradspolynomier.

En virksomhed fremstiller havenisser. Ønsker man at kunne sælge x stk. pr. måned, er prisen pr. stk. som funktion af efterspørgslen givet ved forskriften:
f(x)= -0,4x+1000
 

a) Tegn grafen for f.
b) Ved hvilken pris er efterspørgslen nul?
c) Hvad er efterspørgslen, hvis prisen er nul?
d) Bestem ud fra dine svar i b) og c) definitionsmængde og værdimængde for f(x).
e) Bestem en forskrift for omsætningen.
 

håber på hjælp s: har lidt en ide , men er overhovedet ikke sikker.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2009 af okerne (Slettet)

a) en lineær funktion er givet ved: 

f(x)=ax+b , hvor a angiver hældning af linien og b angiver skæring med 2.aksen.

b)

Efterspørgslen er nul når x=0

c)

f(x)=0 når prisen er nul. Isolerer nu for x.

d)

Dmf: [0; resultat i b] ; Vmf : [0; resultat i c]

e) Omsætning er givet ved prisen ganget med antal afsatte havenisser.


Svar #2
06. december 2009 af Bette02 (Slettet)

Men er bare lidt usikker på hvordan jeg skal tegne grafen?


Skriv et svar til: Lektiehjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.