Matematik

Substitutionsmetoden

07. december 2009 af P.L. (Slettet)

 Er igang med at genopfriske substitutionsmetoden, da jeg skal til skriftlig eksamen på fredag og der meget nemt kan komme sådan en opgave til prøven uden hjælpemidler...

Det er ikke så meget metoden jeg har problemer med, mere at regne brøkerne ud.. 

Hvordan pokker regner man fx. 3/-48 * 6^3 ud ??

Håber meget på hjælp for det er meget frusterende nu når jeg har forstået metoden at jeg så ikke kan komme frem til det færdige resultat :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af mathon

3/-48 ·6³

-(1/16)·(2³·3³)

-2-4·23·9 = -2-1·9 = -(9/2)

benyt om muligt
lige store koefficienters metode og undgå alle de brøk-bryderier


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2009 af mathon

 rettelse

-2-4·23·27 = -2-1·27 = -(27/2)


Skriv et svar til: Substitutionsmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.