Matematik

Hjælp?

07. december 2009 af 91Sarah (Slettet)

Vil i ikke kigge på den vedhæfte fil og hvordan løser man opgaverne?

Vedhæftet fil: Matematikkk.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af sigmund (Slettet)

Start med at differentiere funktionen med forskriften f(x) = (4x2 + 8x + 6)1/3. Brug reglen om differentiation af sammensat funktion (kædereglen) sammen med reglen om differentiation af en potensfunktion.

a) Sæt ind it tangentligningen y = f(x0) + f'(x0)(x-x0), hvor x0 = 3 i dette tilfælde.

b) Løs ligningen f'(x) = 0. Det giver kun en enkelt løsning. Ved at tegne grafen, ser du, at dette er minimum.

c) Beregn funktionsværdien for en x-værdi på hver side af x-værdien fundet i b).


Svar #2
07. december 2009 af 91Sarah (Slettet)

Det får jeg ikke når jeg differentiere på lommerregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af sigmund (Slettet)

Hvad får du ikke, når du differentierer på lommeregner? Du skulle få f'(x) = (1/3)(4x2 + 8x + 6)2/3(8x+8). Husk, at 3. rod er det samme som opløftet i 1/3.


Skriv et svar til: Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.