Matematik

Udledning af logaritmeegenskaber

08. december 2009 af rop (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. jeg har produktreglen der siger at f(x1*x2)=f(x1)+f(x2)-f(1)

og skal derfra udlede logaritmeegenskaberne

1)   f(x1/x2)=f(x1)-f(x2) ; x1,x2 ∈ R+

2)   f(xa)=a*f(x)  ; x∈ R+, a ∈R

Hvordan udleder jeg de to første? min lærer viste mig noget, hvor han gangede med x2 i 1), så der kommer til at stå f(x1)= ?? jeg forstod nemlig ikke hvad han gjorde der...

Jeg håber I kan hjælpe mig, gerne med forklaringer til hvordan I udleder, jeg ryger sikkert hurtigt af påden...


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af mathon

logaritmefunktioner kaldes ofte for λ  R+ → R

pr definition er
          ax = eln(a)·x

hvorfor
         λ(ax) = k·ln(eln(a)·x) = (k·ln(a))·x = λ(a)·x = x·λ(a)

og

    λ(b) = λ((b/a)·a) = λ(b/a) + λ(a)

hvoraf

    λ(b/a) = λ(b) - λ(a)


Skriv et svar til: Udledning af logaritmeegenskaber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.