Historie

historie = kildekritisk

08. december 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg er igang med min SRO-opgave.. mit spg. er´.. når man skriver sin oppgave, skal man så introducere en eller flere af de bøger, da man jo skal være kildekritisk. Forstået på den måde, at man skriver kort om bogen, forfatteren hvilken vinkel han har på mit emne osv?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af Mads1980 (Slettet)

Nu kender jeg ikke de præcise krav til den type opgave du skal aflevere.

Men i historiefaget generelt skelner man mellem kilder og historiske monografier. Med kilder menes levn udfærdiget i en given periode - det kan være en politisk tale, en dagbog eller ligende.

En historisk monografi er hvad man i gymnasiet typisk vil kalde en grundbog eller et litterært værk der behandler en given periode eller emne.

Det vil uden tvivl kun tælle positivt hvis du forholder dig kritisk til de generelle værker - alt andet vil være uforståeligt, da en kritisk stillingtagen til historiske monografier er en vigtig del af historiefaget.

Kan du påpege brist i argumentationen eller evt. en teoretisk vinkling i de histografiske monografier kan jeg kun forstille mig at du vil få ros. det viser at du ikke alene behersker kildekritikken, men at du også kan forholde dig kritisk til din sekundære litteratur. Men husk din kritik skal være relevant i forhold til din problemformulering og opgaven som helhed.


Skriv et svar til: historie = kildekritisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.