Matematik

...

09. december 2009 af Majass (Slettet)

Hej guys.

Sidder her med en opgave på 2 år, som jeg ikke rigtigt kan komme videre med :(

Opgaven hedder at jeg skal angive punktmængder og omskrive den og lave analyse og så skal den sættes ind i et koordinatsystem udover det skal jeg angive om det er en ellipse, parabel eller en hyperbel??

Håber der er nogle søde mennesker som vil hjælpe mig

Mvh hilsen mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af sigmund (Slettet)

Giv et eksempel på en opgave, hvor du sidder fast.


Svar #2
09. december 2009 af Majass (Slettet)

Min opgave her 12*x^2-8*y^2+64*y=32


Svar #3
09. december 2009 af Majass (Slettet)

Jeg synes Y'erne går ud med hinanden da kvadratrod(64) giver 8.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. december 2009 af mathon

12x² - 8y² + 64y = 32                           divideres med 4

3x² - 2y² + 16y = 8

3x² - 2(y² + 8y) = 8

3x² - 2((y+4)² - 16) = 8

3x² - 2(y+4)² - 32 = 8

3x² - 2(y+4)² = 40

(3/40)x² - (1/20)(y+4)² = 1

                                (x-0)²/(√(40/3))² - (y+4))²/(√(20))² = 1

                                (x-0)²/a² - (y+4)²/b² = 1

med halv storakse b = √(20)

med halv lilleakse a = √(40/3)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Den gemetriske figur er så en hyperbel...


Svar #6
09. december 2009 af Majass (Slettet)

Der med halv storakse og lilleakse = er det kvadratrod ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja, det er kvadratrod.


Skriv et svar til: ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.