Matematik

Tangentligning - hjælp?

11. december 2009 af matstuderende (Slettet) - Niveau: B-niveau

y0 = ax0+b
y-y0 = ax+b-(ax0+b) (hvad sker der her)
y-y0 = ax+b-ax0-b
y-y0 = ax-ax0
y-y0 = a(x-x0)
y = a(x-x0)+y0
t: y = ax+b
 

Nogen der kan fortælle mig hvad der sker i trin 2?, hvor kommer det ekstra ax+b? Er det bar noget vi gør??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af mathon

y = ax + b
yo = axo + b                                                        nederste ligning trækkes fra øverste

y - yo = ax + b - (axo + b)                                   minus-parentesen hæves

y - yo = ax + b - axo - b                                       reduktion

y - yo = a·x - a·xo                                                adder yo

y = ax + (yo - axo)                                               sæt plus-parentes om konstanterne

y = ax + b   med b = yo - axo                              cartesisk normalform


Skriv et svar til: Tangentligning - hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.