Matematik

integralregning

11. december 2009 af MortenB1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

er der nogen der kan hjælpe mig med, hvordan man integrerer den her, og hvilke regler man bruger i hvert led.

MVH Morten

f(x) := (2*x)^(-2) + (x)^(-1) + 9


Svar #1
11. december 2009 af MortenB1991 (Slettet)

slet ingen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2009 af Isomorphician

∫(2x-2 + x-1 + 9)dx = ∫2x-2dx + ∫x-1dx + ∫9dx 

∫2x-2dx = ∫1/(2x)2dx = ∫1/4x2 = ∫(1/4)x-2 = ((1/4)x-1)/(-1) = -(1/4)x-1 = -1/(4x)

∫x-1dx = ∫1/x dx = ln|x|

∫9dx = 9x

Hele stamfunktionen er altså:

F(x) = -1/(4x) + ln|x| + 9x + k


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.