Matematik

HJÆLP, HJÆLP!!!!!??!

13. december 2009 af bjorkliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle, jeg skal undersøge om nedenstående er korrekt, hvordan gør jeg det ?

2 2 4 2

_______+______-______=_____

ab-b2 a2+ab a2-b2 ab

på forhånd mange tak !

vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af NejTilSvampe

 Skriv det normal op, det er for uoverskueligt.


Svar #2
13. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

.


Svar #3
13. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

2                       2             4           2

_______+______-______=_____

ab-b2        a2+ab      a2-b2      ab
 

sådan ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2009 af himsen (Slettet)

Sæt venstresiden på fællesbrøkstreg og reducer, så vil du få højresiden..


Svar #5
13. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

.


Svar #6
13. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

jamen det er så der at jeg ikke kan forstår hvorfor 4-.4 ikke giver 0, men 2?


Svar #7
13. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

skal lige siges at der i facit, står at den er korrekt


Svar #8
13. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2009 af Dynin (Slettet)

#0

... reducer tælleren og forkort ...


Svar #10
13. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

hvordan skal jeg reducere og forkorte? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2009 af Dynin (Slettet)

#10 regnet videre på tælleren haves

2a(a+b)+2b(a-b)-4ab=2a2+2ab+2ab-2b2-4ab=2a2-2b2=2(a-b)(a+b) ... så kan (a-b)(a+b) i brøkken forkortes ud og tilbage har du 2/(ab) ... som ønsket :-)


Skriv et svar til: HJÆLP, HJÆLP!!!!!??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.