Dansk

Perfektum participium og perfektum

19. december 2009 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er lidt i tvivl om, hvad forskellen på pp (kort tillægsform) og perfektum (førnutid)

Eks.

Jeg har elsket.

Her er elsket perfektum participium ikke? Er det også førnutid.

Altså begreberne forvirrer mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2009 af Stygotius (Slettet)

 pp er en form at et verbum (=kort tillægsform). Den bruges til at danne perfektum (=førnutid) eller pluskvamperfektum (=førdatid) med.  

Eks. 

pp af  "spise"  hedder "spist". Den bruges til at danne førnutid (har spist) eller førdatid (havde spist) med.

Dette betyder:

perfektum er en verbaltid, en tempus.   -på linje med nutid og datid-    (da. "har spist", eng. "have eaten", ty. "habe gegessen")

participium er en bøjningsform af et verbum.  (da. "spist", eng. "eaten", ty. "gegessen")

Mn danner altså perfektum  ved hjælp af en form af et hjælpeverbum (har og er) + perfektum participium af hovedverbet. 


Skriv et svar til: Perfektum participium og perfektum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.