Matematik

sandsynlighedsregning med mønter

28. december 2009 af volume (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej, jeg går i 8 klasse og tænkte på noget. chancen for at få mindst 2 plat, i 2 kast er 1/4.  men chancen for mindst at få en plat i 2 kast burde også være 1/4. der er jo, 4 udfaldsrum og 1 gunstigt udfald. Kan nogen forklare mig hvordan chancen, for at få mindst en plat i to kast ,kan være 75%.

mit spørgsmål er, hvordan kan chancen for at få mindst 1 plat i to kast være 75%. Hjælp hurtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2009 af mathon

    U = {PP,PK,KP,KK}

   hændelsen H = mindst en plat

   p(non_H) = p(KK) = 1/4

   p(H) = 1 - (1/4) = (3/4) = 75%


Svar #2
28. december 2009 af volume (Slettet)

kan du forklare det på 8 klasse niveau, så jeg forstår det


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. december 2009 af Dynin (Slettet)

chancen for at få mindst 1 plat i to kast =100%-(chancen for 1 krone i to kast)=100%-25%=75%


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Skriv de muligheder op, som der er, det er overkommeligt, så kan du se det. P(mindst en plat) = 1 - P(ingen plat) =

1 - 1/4 = 3/4 altså 75%


Svar #5
28. december 2009 af volume (Slettet)

forstår godt H og p, men hvad mener du med non?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. december 2009 af Dynin (Slettet)

#5 med #1's notation har du

U={PP,PK,KP,KK} ---- 4 udfald (mulige)

H={mindst en plat}={PP,PK,KP} ---- 3 udfald  (gunstige)

p=gunstige/mulige=3/4=75%


Svar #7
28. december 2009 af volume (Slettet)

okay tak alle sammen


Svar #8
28. december 2009 af volume (Slettet)

hvad betyder gunstige?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. december 2009 af mathon

gunstig = "det du er intereseret i skal ske" = mindst én plat


Svar #10
28. december 2009 af volume (Slettet)

men så burde det være 1/4. jeg er jo interesseret i af få en plat / ud af 4 mulige


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. december 2009 af Dynin (Slettet)

#10 nej du er interesseret i mindst en plat ud af to kast ... dvs. to plat dur også :-)


Svar #12
28. december 2009 af volume (Slettet)

det er også det jeg mener. der er 4 udfald i to kast. og jeg vil have mindst 1 plat. det er da 1/4?


Svar #13
28. december 2009 af volume (Slettet)

nåh, okay


Svar #14
28. december 2009 af volume (Slettet)

men hvorfor er det gunstige tal så 3?


Brugbart svar (1)

Svar #15
28. december 2009 af Dynin (Slettet)

#12 kaster du mønten 2 gange er mulighederne

1. plat plat

2. plat krone

3. krone plat

4. krone krone

... mindst en plat betyder plat skal indgå i muligheden ... og det gør det i 1, 2 og 3 men ikke i 4 derfor p=3/4=75% ikk?


Brugbart svar (1)

Svar #16
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

pp pk kp kk

Hvis du vil have mindst 1 plat får du det i tre af udfaldene nemlig pp pk og kp

det giver 3ud af 4 altså 3/4


Svar #17
28. december 2009 af volume (Slettet)

nåh ok tak, nu har jeg forstået det.


Svar #18
28. december 2009 af volume (Slettet)

hvem kan fortæl mig, hvad chancen for at få en 6 i to kast er?


Brugbart svar (1)

Svar #19
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

Det har du også spurgt om et andet sted, så se efter svaret der


Svar #20
28. december 2009 af volume (Slettet)

hvad er sandsynligheden for at få 3 6 i to kast?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.