Matematik

Finde F'(x).

29. december 2009 af KIP2009 (Slettet)

F(x) = 1/2 + x / (2 (|x| + 1) )

Hvordan finder man F'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er nemmest, hvis du er med på, at d(|x|)/dx = x/|x|, det giver så x/(2*|x|+2)


Svar #2
29. december 2009 af KIP2009 (Slettet)

Er ikk helt med.. Er der ikke noget med at man kan differentiere i tilfældet hvor x er negativ og differentiere i tilfældet hvor x er positiv og så lave en "gaffelfunktion". ?? kan ikk li se hvordan man skal gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis x > 0, så er x/|x| = 1, og hvis x < 0, så er det også 1, prøv selv at indsætte værdier, for eksempel x = 1 og x = -2, du husker, at |x| = x, hvis x > 0 og -x, hvis x > 0. Jo du kan godt splitte den op under antagelserne x>0 og x<0


Svar #4
29. december 2009 af KIP2009 (Slettet)

Er det så rigtigt, at hvis

x<0,

F(x) = 1/2 - x / (2x+2 ),

F'(x) = - 1 / (2x+2) + 2x / (2x+2)2

og for x>0 er

F(x) = 1/2 + x / (2x+2 )

F'(x) =  1 / (2x+2) + 2x / (2x+2)2

hvor jeg har anvendt produktreglen når jeg differentierer.

?


Skriv et svar til: Finde F'(x).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.