Matematik

Hjælp til en potensopgave?

30. december 2009 af isabella12 (Slettet)

Hej


Jeg har en opgave i potensfunktioner hvor jeg har lavet 1) og 2), men jeg forstår ikke 3)
En potensfunktion er givet ved: y=4x3
1) Hvor mange procent skal x reduceres med, hvis y skal reduceres med 10 %?

2) Og hvis y skal reduceres med 25 %?

3) Og hvis y skal halveres?

Hvad halverer man y til???


Altså i en anden opgave hvor der stod at jeg skulle fordoble x (så sagde jeg bare det dobbelte af 1 = 2) og på denne måde blev opgaven løst rigtigt.
Men hvis jeg halverer 1 giver det 0,5 som giver resultat -87,5 (men i facit står der at det skal give -20,6)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2009 af Isomorphician

3) Og hvis y skal halveres = reduceres med 50 %.

0,5*f(x0) = 4((1+r)*x0)3 <=>

0,5*f(x0) = 4(1+r)3*x03 <=>

0,5*f(x0) = 4*x03*(1+r)3 <=>

0,5*f(x0) = f(x0)*(1+r)3 <=>

0,5 = (1+r)3, hvor du isolerer r


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2009 af MN-P (Slettet)

Halvering af y svarer til en reduktion på 50%

hvis y sættes til 0,5 er

0,5=4x3   ⇒x=3√0,5/4 = 3√1/8

x=1/2 x skal reduceres med 1-1/2 = 50%

Kontrol

x1=4 ⇒ y1=4*43=64

X2=x1-x1*50/100=2 ⇒y2=4*23=32

y er reduceret med 50%


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2009 af Isomorphician

4*43 = 256...


Svar #4
30. december 2009 af isabella12 (Slettet)

Tak for hjælpen :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. december 2009 af mathon

kort:

       Fy = (Fx)3

3)
       0,5 = (Fx)3

       Fx = 3√(0,5) ≈ 0,7937 = 79,37%
dvs
      x er reduceret med 100%  - 79,37% = 20,63%


Skriv et svar til: Hjælp til en potensopgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.