Matematik

brøkreglen

05. januar 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

at bestemme b`(x)....

    b(x)=x-3/x+1     ved hjælp af  brøkreglen  b`(x)=f`(x)*g(x)-g`(x)*f(x)/(g(x))^2

    hvordan regnes den ud?

    


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af mathon

b'(x) = [(x-3)'·(x+1) - (x-3)·(x+1)']/(x+1)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2010 af Kiliki (Slettet)

du skal se tælleren (over brøkstregen) som funktionen f(x) og nævneren (under brøkstregnen) som funktionen g(x)

og brug derefter ovenstående formel...


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af mathon

      b'(x) = [1·(x+1) - (x-3)·1]/(x+1)2     x≠-1


Svar #4
05. januar 2010 af dennise (Slettet)

     gir det         b`(x)=x+1-x+3/x^2+1+2x =?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2010 af Kiliki (Slettet)

ja men det kan du så forkorte lidt...

b´(x) = 4/(x^2+2x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2010 af mathon

     b'(x) = [x + 1 - x + 3]/(x+1)2 = 4/(x+1)2


Svar #7
06. januar 2010 af dennise (Slettet)

er det det endelige resultat og svar på opgaven

                   4/(x+1)^2    ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2010 af Kiliki (Slettet)

ja det svar er lige så godt som

4/(x^2+2x+1)  =  4/(x+1)^2  (de er ens)

i det første er parantesen ganget ud i det andet er den ikke.

hvis du selv vil prøve skal du gøre følgende

når en parantes står i anden (^2) skal du forstille dig at parantesen står ved siden af hinanden 2 gange altså:

(x+1)^2  =  (x+1)*(x+1)

dette kan så regnes ud til:

(x+1)*(x+1)  =  x*x+ x*1+x*1+ 1*1  =  x^2 +2x +1

men begge svar er lige gode, afhænger kun afhvordan spørgsmålet lyder.


Skriv et svar til: brøkreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.