Matematik

Differentialligning

06. januar 2010 af nesrevig (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder og øver til mat eksamen på tirsdag, hvor vi online kan øve på nogle opgaver. Har dog et problem med opgave b i vedhæftet pdf dokument.

Er der nogen som kan give et hint? 

Vedhæftet fil: opgave3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af mathon

               y(t) = -16·t·e-5t - 2·e-5t + 2t2 + 2t + 2


Svar #2
06. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

Hvordan kom du frem til dette? Ved godt selv hvad facit er, da hjemmesiden hvor vi regner opgaverne kan oplyse dette. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2010 af mathon

y(t) = (a·t + b)·e-5t + 2t2 + 2t + 2

y'(t) = (-5at + a - 5b)·e-5t + 4t + 2

............

     y(0) = (a·0 + b)·e-5·0 + 2·02 + 2·0 + 2 = 0

         b + 2 = 0
         b = -2           som indsat i ligningen i 2. linje giver

     y'(t) = (-5at + a +10)·e-5t + 4t + 2
og

     y'(t) = (-5a·0 + a +10)·e-5·0 + 4·0 + 2 = -4

                a + 10 + 2 = -4
                a = -16

hvoraf
            y(t) = (-16·t - 2)·e-5t + 2t2 + 2t + 2


Svar #4
08. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

Du skriver at

y'(t) = (-5a·0 + a +10)·e-5·0 + 4·0 + 2 = -4'

Hvor får du de -4 fra?

jeg kan godt se at y(0) = b+2, og at det giver b =-2

Jeg får a til at være -12 og ikke -16 "du skriver at a+10+2=-4" men hvor har du -4 fra?
 


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.