Matematik

Indekstal m.m.

06. januar 2010 af jannieboy (Slettet) - Niveau: C-niveau

en virksomhed fremstiller DAB-radioer, prisen "p" som funktion af efterspørgslen pr. måned er givet ved følgende forskrift: p = f( x) = -0.01x + 200.

de variable omkostninger udgør 70 kr, pr. radio. desuden er der en fast omkostning på 85.000 kr om måneden forbundet med produktionen.

A) Bestem en funktion for omsætningen.
B) Bestem en funktion for omkostningerne.
C) Bestem en funktion for overskuddet.
D) Indtegn overskudsfunktionen i et koordinatsystem.
E) Hvor mangE DAB-radioerr skal man producere pr. måned for at få overskud?*
F) Hvor mange DAB-radioer skal man producere pr. måned for at få det størst mulige overskud?
G) Hvad er den optimale pris for DAB-radioen?

mhv jannie
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Det har da ikke meget med indekstal at gøre.

Er der noget særligt, du har problemer med?


Svar #2
06. januar 2010 af jannieboy (Slettet)

Nåe, hov nej. Har kigget forkert på opgaverne.

I opg A har jeg fundet frem til at funktionen er f(x) = ax + b,
men ved ikke hvordan jeg skal finde de andre to.

Jeg er ikke særlig god til matematik, så det er faktisk
lidt det hele jeg har problemer med.


Svar #3
10. januar 2010 af jannieboy (Slettet)

Men jeg ved ikke om du kan hjælpe mig?


Skriv et svar til: Indekstal m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.