Matematik

Stamfunktion

07. januar 2010 af Svensi (Slettet)

Har brug for hjælp til følgende opgave:

Bestem den stamfunktion til funktion

f(x) = 1/x + 2x  ,  x > 0

hvis graf går gennem punktet P(1,7)

På lommeregner kan jeg udregne følgende:

∫(1/x + 2x dx) = ln(|x|) + x2

Men så har jeg jo ikke brugt punktet til noget?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2010 af mathon

             F(x) = ln|x| + x2 + k

                 7 = ln|1| + 12 + k

                 k = 6

den ønskede stamfunktion
er
             F(x) = ln|x| + x2 + 6


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.