Matematik

Loge....

07. januar 2010 af bechson (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=2e^x-e^2x

skal finde fortegn variation og nulpunkter.....

men har glemt alt efter ferien så... ville være rart hvis en kunne forklare det punkt for punkt for mig for er virkelig lorst desværre ... :S Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

En fortegnsundersøgelse starter altid med at finde eventuelle nulpunkter; altså at undersøge om ligningen

f(x)=0

har nogen løsninger.

I dette tilfælde er det bekvemt at lave substitutionen w=ex , du kommer så frem til en andengradsligning i w.

At finde evt. rødder i en sådan er en opgave for en fejlmedicineret folkeskoleelev.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

Alternativt kan du foretage omskrivningen

2ex -e2x =ex (2-ex )

og dernæst anvende nulregelen


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2010 af himsen (Slettet)

#1

2ex-e2x=0 ⇒ 2ex=e2x

ln(2ex) = ln(e2x) osv..........


Skriv et svar til: Loge....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.