Matematik

Hjælp med mat

07. januar 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

Jeg skal finde forskriften for en eksponentielt voksende funktion, men jeg får kun oplyst at f(2) = 1 og f(4) = 9

Hvordan udregner jeg a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af goathunter (Slettet)

f


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2010 af MN-P (Slettet)

f(x)=a*bx  indsætter (2,1) og (4,9)

1=a*b2

9=a*b4

Diviedere de to ligninger

9/1=a*b4/a*b2 ⇒ 9=b2 b=±3

for b=3 fås 1=a*9 ⇒ a=1/9

f(x)=1/9*3x


Svar #3
07. januar 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

tak ;)


Skriv et svar til: Hjælp med mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.