Matematik

Hjælp - spillekort! :-)

09. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Jeg kan godt bruge en hjælp til en indskrivnings-opgave. På forhånd tak! :-)

Opgave 1)

Fra et almindeligt sæt spillekort trækkes ét kort.

Hvad er udfaldsrummet?

Hvad er sandsynligheden for, at kortet er;

a) rødt

b) et es

c) Et billedekort

d) en 2´er eller en 4´er
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. januar 2010 af falk22 (Slettet)

øhm har du ikke skrevet dette engang.. i et andet spørgsmål... nå men

opgave 1)

a 14/52 da der er 14 røde kort og 52 kort i alt...

b 4/52 da der er 4 esser og 52 kort i alt..

c 12/52 da der er 12 billed kort og 52 kort i alt

d 8/52 da der er 8 4'erre eller 2'ere og 52 kort i alt...

det ville være smart at forkorte brøkerne.. eller lave dem om til procent...

a 7/26 = 27%

b 1/13 = 8%

c 3/13 = 23%

d 2/13 = 15%
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

Udfaldsrummet består af 52 kort.

her er nogle eksempler du kan bruge, og så selv udtænke dit eget.

a) en hjerter eller en spar : 26/52 = 1/2
b) et sort billedkort : 6/26 = 3/13
c) en sort konge : 2/52 =1/26


Svar #3
09. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

falk22 de procenter du har skrevet til sidst passer de eller, bare for at forklare mig det..
Hvordan ville du skrive det ind som indskrivning,  hvis nu vi tager et eksmepel med a - rødt, ville du så skrive (14/52) = 27%, eller hvordan  ville du skrive det? ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

a) 26/52 = 1/2 = 50 %

b) 4/52 = 1/13 = 7,69230769 %

c) 16/52 = 4/13 = 30,7692308 %

d) 8/52 = 2/13 = 15,3846154 %


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2010 af falk22 (Slettet)

Lau1234.. kom til at skrive forkert... her har du de rigtige..

opgave 1)

a 13/52 da der er 13 røde kort og 52 kort i alt...

b 4/52 da der er 4 esser og 52 kort i alt..

c 12/52 da der er 12 billed kort og 52 kort i alt

d 8/52 da der er 8 4'erre eller 2'ere og 52 kort i alt...

det ville være smart at forkorte brøkerne.. eller lave dem om til procent...

a  1/4 = 25%

b 1/13 = 8%

c 3/13 = 23%

d 2/13 = 15%

det skulle være rigtigt :D... (og ja procenterne er rigtige)

EDIT:

ved ikke hvordan jeg ville skrive denne opgave op...

men det er altid smart at skrive

Tekst                       :                     udregning                           =               Facit

tekst ville være statistik og kortspil ( er ik god til tekst )

udregning.. ville nok være de uforkortede brøker.. så læreren/sensoren kan se du godt ved hvordan man gør... og måske nogle eksembler på hvordan du udregner dem til procent...

og facit ville så enten være procenten eller den forkortede brøk... eller måske den uforkortede.. ved ik lige i dette eksempel hvad læreren vil have... men kun tag 1 facit... ellers trækker det ned... så ikke skriv  eksembelvis..

50/100 = 1/2 50%....

#4 din a'er og din c'er er da helt hen i vejret.. eller er der en forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

Ja, min fejl.

a) 13/52 = 1/4 = 25 %

b) 4/52 = 1/13 = 7,69230769 %

c) 12/52 = 3/13 = 23,0769231 %

d) 8/52 = 2/13 = 15,3846154 %


Svar #7
09. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Jeg kender det med hvordan det skal stå med tekst, udregning og facit. Men det var mere hvordan udregningen skulle være og hvad jeg skulle have som facit. Men er det fint bare, at skrive sådan:

a) tekst      :        (13/52)                 =    25 %

eller hvad? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #8
09. januar 2010 af falk22 (Slettet)

hmmm... når du vil have 25 % som facit ville jeg nok skrive

Statistik med kortspil  :      13 / 52 * 100      = 25 %


Svar #9
09. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Tak for det. :-)


Skriv et svar til: Hjælp - spillekort! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.