Matematik

optimering?

09. januar 2010 af mm :) (Slettet)

En haveejer ønsker at indtegner en retangulær køkkenhave på 70 m^2. De tre siders hegn koster 46 kr./m, men da den fjerde side støder op imod naboens skel, deler de her udgiften. Beregn den længde og bredde af køkkenhaven der giver mindst mulig udgift til hegn for køkkenejeren.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal finde en funktion for dette.. Er der nogen der vil være sød og hjælpe? :) på forhånd tak.



Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af ibibib (Slettet)

Hvis x er siden mod naboen og y er længden så er x·y=70 <=> y=70/x

Udgiften er f(x) = 46x+46/2·x+2·46y = 69x+92y = 69x + 70·92/x


Svar #2
09. januar 2010 af mm :) (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan du får 46x+46/2·x+2·46y = 69x+92y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2010 af peter lind

46x+46/2·x =(46+46/2)x = (46+23)x = 69x

2·46y = (2·46)y =(92)y


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2010 af ibibib (Slettet)

#2 Prøv selv at beregn 46x+46/2·x+2·46y


Skriv et svar til: optimering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.